fbpx

Laborator de Măsurători de Mediu

Laboratorul de Măsurători de Mediu din cadrul DOSITRACKER este desemnat de CNCAN ca laborator pentru încercări, având Certificatul de desemnare nr. LI 06_DOSITRACKER/2020, valabil până la data de 10.02.2025.

Servicii de măsurare a concentrației activității de radon în aer folosind detectori pasivi (tip CR39), pentru o perioadă de minim 3 luni, prin laborator acreditat ISO 17025 pentru acest tip de determinări.

Afla mai multeSolicită ofertă

Servicii de măsurare a concentrației activității de radon în aer folosind detectori activi. Detectorii de radon care înregistrează din oră în oră nivelul de radon sunt deosebit de utili, deoarece oferă un grafic al variației concentrației activității de radon în aer. Pe baza acestui grafic, se pot identifica intervalele în care este necesară aerisirea suplimentară a încăperilor. Măsurătorile pe termen scurt nu sunt potrivite, datorită variațiilor mari ale concentrației de radon între zi și noapte, între vară și iarnă.

Afla mai multeSolicita oferta

Servicii de determinarea concentrației activității de radon în probe de apă, în aerul din interiorul  încăperilor sau în probe de sol, la adâncime de 1 m. Măsurătorile de radon în sol furnizează o indicație valoroasă cu privire la nivelul de radon preconizat a se găsi în interiorul locuințelor, mai ales dacă măsurătorile au loc înainte de construcția imobilului.

Afla mai multeSolicita oferta

Radonul se degajă și din materialele de contrucții. Cu ajutorul unui dispozitiv special, măsurăm creșterea nivelului de radon apărut ca urmare a emanației radonului din pereți / materiale de construcție (gresie, faianță) într-un volum definit de aer.

Afla mai multeSolicita oferta

Monitorizarea incintelor radiologice și asigurarea protecției împotriva radiațiilor pentru lucrătorii expuși și pentru populație, în scopul verificării îndeplinirii cerințelor de reglementare referitoare la expunerea la radiații ionizante.

Afla mai multeSolicita oferta